Novosti sa Katedre za astronomiju


Nova adresa
Prezentacija Katedre za astronomiju nalazi se na novoj adresi laksoj za pamcenje:
astro.matf.bg.ac.yu
Imamo i jos jednu novu e-mail adresu:
astronom@alas.matf.bg.ac.yuDrUrke
Dejan Urosevic je 25.01.2001. uspesno odbranio svoju doktorsku disertaciju "Sigma-D relacija kao indikator porekla radio-petlji" i stekao zvanje doktora astrofizike (i novi nadimak: DrUrke). U komisiji za odbranu se pored profesora Katedre Trajka Angelova, Jelene Milogradov-Turin i Olge Atanackovic Vukmanovic nalazio i profesor Nebojsa Djuric sa Univerziteta u Novom Meksiku.


Seminar Katedre za astronomiju
Ponovo je pokrenut seminar Katedre za astronomiju. Prvo predavanja održaće prof. Jelena Milogradov-Turin, na temu "Prvi astrofizički radovi u Srba", u utorak, 5. decembra 2000. godina od 18 časova. Stalni termin seminara biće svaki drugi utorak od 18 časova u učionici 809.


Nagrada "Prof. Zaharije Brkić" - Bravo Kaća!
Na svečanoj sednici Katedre za astronomiju, u petak, 8.11.2000., dodeljena je nagrada "Prof. Zaharije Brkić" našoj koleginici Katarini Kovač, najboljem studentu koji je prošle školske godine diplomirao na smeru za astrofiziku. Kaća je završila fakultet za pet godina i sa izuzetno visokim prosekom (9.85) i na taj način zaslužila nagradu koju svake godine dodeljuje porodica pokojnog profesora Brkića.


MIDAS
Kurs o programskom sistemu MIDAS biće održan u Petnici od 21. do 24. novembra 2000. u Petnici. Sa Katedre za astronomiju kursu će prisustvovati asistenti Dejan Urošević i Nikola Vitas i studenti četvrte godine. Za sve informacije možete se obratiti kolegi Oliveru Vinceu sa AOB, koordinatoru seminara u Petnici.


Odlasci i dolasci
Od 1. jula 2000. godine redovni profesor Dragutin Đurović je u penziji. Na Katedru je primljeno dvoje novih asistenata-pripravnika, Tamara Plavšin i Katarina Kovač. Asistent-pripravnik Jelena Zupan otišla je u Holandiju da nastavi svoje postdiplomske i doktorske studije. Zbog svih tih promena došlo je i do preraspodele nastave, pre svega vežbi.


Arhiva starih vesti[glavna] [istorija] [osoblje] [nastava] [nauka] [oglasna tabla] [kontakt] [linkovi]